Det hele startede da jeg var 6 - 7 år.
Begge mine forældre spillede lidt klaver, og jeg skulle altid hen og pille.

Så kom jeg på Viborg Musikskole for at lære at spille efter noder. En kæmpe fiasko. Efter 4 år på skolebænken kunne jeg stadig ikke få noget ud af de forbistrede streger og prikker. Gehør var mine noder, og det er de stadigvæk.

Musikeren Lars Hede startede tilbage som en lille knægt på 13 år. Først var det en kusine, der skulle giftes. Jeg blev spurgt, om jeg ville spille. Men i den unge alder syntes min mor, det var en ligelovlig stor udfordring.
Så i stedet blev det til nogle numre sammen med den musiker, der var hyret. Det gav blod på tanden, og så gik det ellers stærkt.

I 1981 startede jeg i Viborg Tamburkorbs. Først var det StorTrommen, der blev mit instrument, senere en mellem ting mellem LilleTromme og StorTromme, nemlig TenorTromme.
Nu var der jo bare det lille problem, noder og så mig var ikke den bedste sammensætning. Heldigvis var melodierne næsten alle sammen nogen jeg i forvejen kendte og vores instruktør fandt ikke, sådan lige med det samme, ud af at jeg ikke kunne spille efter hans ellers så vældigt godt arrangerede noder.
Det blev ialt til ca. 8-9 år i orkesteret, og en hulens masse gode oplevelser i både ind- og udland.

Hede X-pressen DUO fik sin spæde start, lidt ved et tilfælde. Jeg fik rodet mig ind i et 6 mands orkester, med 60'er musik som speciale. Det var trommerne, der skulle besættes. Det blev så mig der fik den tjans de næste 3 år.

I 60'er orkestret var der en, der hedder Esben, den ene guitarist. Han spurgte, om jeg ikke manglede en på "spade". Hmm, jo det gjorde jeg vel. Fra den ene dag til den anden, kom Esben så med et job, som godt nok ikke gav en krone på lommen. Men det gik så godt, at vi blev enige om, at det skulle prøves igen. Det er så efterhånden blevet til godt 9 år som Hede X-pressen, lige afbrudt med et par år med andre guitarister.
I dag har jeg, udover Esben som fast makker, et par stykker som kan springe til, hvis Esben er optaget, eller hvis der ønskes 3 mandsorkester.

Det var historien om musikeren Lars Hede og duoen Hede X-pressen.