Pressen skrev:
Musiker med praktisk håndelag:

Man kan roligt bruge udtrykket "en god håndværker" om Lars Hede, Nymarksvej 1, Viborg. For dels er han rent faktisk uddannet som håndværker og tilmed aktiv i flere fag, dels er den musik, han leverer i HedeX-pressen, ægte håndværk virkelig levende musik.

- Ja, jeg er sådan et gammelt fjollehoved, der stadig bruger fodbas, siger Lars Hede. Som nok har rund fødselsdag søndag den 1. oktober, men ligefrem gammel kan man nu ikke kalde ham - Lars Hede fylder nemlig 30 år!

Sine kun 30 år til trods har han allerede prøvet kræfter med adskillige opgaver, men de seneste 15 år har musikken altid været en stor del af hans liv.

- Jeg var faktisk endda kun 12 år, da jeg spillede offentligt for første gang. Det var i forbindelse med et arrangement på Viborg Ungdomsskole.

Sin debut fik han en smule ad omveje. I en alder af 15 år var han blevet bedt om at spille ved en kusines bryllup. - Men min mor mente, at det var for tidligt at lade mig spille ved en så stor fest, fortæller Lars Hede. I stedet blev en mere rutineret musiker - i øvrigt Verner Vindum - engageret. På et tidspunkt under festen fik unge Lars Hede imidlertid lov til at spille på Vindums orgel - Verner Vindum leverede til gengæld sang - og det forløb fint! Så ikke længe efter løste Lars Hede selv den musikalske opgave ved en
50-års fødselsdag i familien. Og siden er det gået slag i slag.

Viborg-drengen Lars Hede er oprindelig uddannet som elektriker i fa. Electric. Han vaklede ellers lidt mellem at blive tømrer/snedker eller elektriker, men træ skulle han siden komme til at virke med alligevel.

Efter at være udlært fortsatte Lars Hede som svend hos Electric frem til 1992. Han forlod firmaet på et tidspunkt, da der var for lidt arbejde og koncentrerede sig derpå alene om at spille.

Men en gammel idé om at blive selvstændig kunne kort efter realiseres: et Silkeborg-firma skulle levere nogle ganske bestemte trækasser til Danmarks Radio, og da Lars Hede i forvejen puslede lidt med at lave kasser til musikinstrumenter, blev han momsregistreret - hvad han i øvrigt stadig er - og begyndte hjemme i sin fars garage at producere som underleverandør til firmaet i Silkeborg.

Efter tre år i den branche begyndte Lars Hede at assistere Viborgfirmaet P&P og hjalp desuden til i sin fars firma - Byggefirmaet Michael Hansen- for så igen at etablere eget firma, nu med fugning som speciale! Musikken var stadig en del af dagligdagen.

Køkkenbranchen:
En skønne dag stod Lars Hede og skulle udskifte køkken i sin daværende lejlighed. Det førte - meget kort sagt - til, at han nu er arbejder for firmaet Skab - Selv i Viborg (salg & Montage), og han er ikke bange for at tage fat og synes at hygge sig med sine aktiviteter.

I en årrække spillede Lars Hede solo, hvad han også jævnligt gør i dag. Men så blev han kontaktet af en guitarist, som han havde spillet sammen med i amatørbandet Bankerot (!) - og kort fortalt blev  makkerskabet med guitaristen, Esben Skovbo, til HedeX-pressen. Da Esben Skovbo holdt en pause, kom to andre makkere på skift til, så nu er der faktisk tre mulige
makkere til Lars Hede.

Den private musikalske smag går ikke mindst i retning af Richard Clydermann, hvis stil Lars Hede også gerne bruger i sine egne arrangementer af musik.

Det hører med i beskrivelsen af søndagens 30-årige, at han også er kreativ på computer. Han har således selv designet sin egen og fars hjemmeside på Internettet.

Markering:
De to mærkedage markeres i beboerhuset på Borgåvej søndag den 1. Oktober 2000 fra kl. 16. Og, jo - der bliver levende musik!